2008-02-13

Storleken HAR betydelse!

Är det någonting jag gillar så är det kvinnor! Kvinnor med stooora sportur på handleden!

Tänk att till exempel få se en studievägledare med denna Omega Speedmaster Day-Date automat i stål med svart urtavla! Då spelar det liksom ingen roll hur noppig den grå kulturkofftan som hon sannolikt bär är!


Speedmastern är 40 mm och det är i mitt tycke den lägre storleksgränsen när det gäller sportur på kvinnliga armar. Jag har aldrig förstått vitsen med de sportur riktade till kvinnor som är ned till 34-36 mm stora. En av anledningarna till modetrenden som leder till allt större storlekar på sportur är ju urtavlans läsbarhet. Är det dessutom ett dykarur så är direkt fånigt: försök ge dig ned i Mörrumsåns murriga kolsvarta vatten med ett dykarur på 34 mm och lista ut hur länge du kan stanna kvar under vattnet.

Att som kvinna välja just denna Speedmaster skulle tyda på både snille och smak. Klockan är inte bara vacker, den har också ett väl beprövat urverk som kan spåra sin historia till 50-talet och Omegas klassiska månklocka. Som ett av få märken så låter Omega (Breitling är ett annat) alla sina automatverk gå igenom ett så kallat Chronometer-test på COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronométres) som under 15 dagar mäter verkets gångavvikelse i olika positioner och temperaturer. De verk som klarar de tuffa kraven får äran att kallas för Chronometrar. Bara 3% av alla ur som exporteras från Schweiz varje år bär beteckningen.

Av egen erfarenhet vet jag att Omegas stållegeringar och safirglas i praktiken är i det närmaste outslitliga, så Speedmastern tål tuffa tag i allt från stall via damhockey-matcher till tjejkvällar på den lokala puben! Den skulle till och med göra sig till bröllopsklänningen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Himmel! Det är NU man inser att det inte är kläderna som gör mannen/kvinnan, utan KLOCKAN. Man kan goa in sig i sin gråa kulturkofta eller nåt annat hemstickat plagg som såldes ut bland kvarblivna plagg efter hembygdsgårdens årliga julbasar. Väl medveten om att klockan på armen väger upp allt! Befrielsens dag är nära! Bara en klockaffär borta!

Anonym sa...

Om man ska tro bloggen Lussori så är det en gammal Tag Heuer som Obama har. Läs mer på denna adress: http://expertscorner.lussori.com/2008/02/28/obama-needs-a-brand-new-tag/