2008-02-24

Förvaringens konst

Personligen är jag förtjust i lådor. Lådor i trä, i metall och till och med i plast hittar sin plats i mitt hem. Speciellt förtjust är jag i mina två cigarrhumidorer i ädelträ, mina två trälådor för tändare, cigarrfodral och cigarrsnoppare samt metalllådan för min lilla men naggande goda ursamling!

Lådan köpte jag på sajten Pid.se som säljer massor med läckert designade "måsten". Titta själva här.

Som ni ser på bilden så har samlingen dock vuxit ur lådan. Vad göra? Samlingen kommer att växa!

Antingen köper jag en till likadan från Pid, eller så ger jag mig ut på andra sajter och försöker hitta en större låda.

"Men varför?" undrar den inte allför klocktokige läsaren.

För min del handlar det om två skäl:
- Jag avskyr damm och fingeravtryck mitt på glaset, så lådan och en bra putsduk skyddar mina tidsmätare.
- Min högst njutbara morgonrutin innefattar att jag går fram till lådan och bestämmer vilket ur jag ska ta på mig den dagen beroende på humör och stilen på mina kläder (nej, det skulle aldrig falla mig in att ta på mig min tonneau-formade automat som syns i lådan längst ner till höger om jag är fritidsklädd! Det passar sig liksom inte!)

Så det är ett gott råd till den som är både ur- och inredningsintresserad; köp en vacker låda vetja!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så bör du även skaffa dig en låda till dina lusätna kepsar, en låda, kanske snidad med trevlig intarsia, till det trista strumpupplaget. En liten gulligare låda att ha tånagelsax, fil och fingerborgen i. Vad skulle sägas om en låda för glasögon och lösgom, där är plast att föredra. Och så en liten lådda för manschettknapparna, en i svart skinn. I en något större låda kan ni förvara er litteratur, förslagsvis blankpolerad valnöt. En matlåda, att medtaga till arbetet, patinerad platina skulle smälla högt i lunchmatsalen. Å så en jätte lådda att lägga er själv i, då gärna nått rosa och sidenbeklätt!

E´n Sture mä uré!

Anonym sa...

Man kan...
använda skokartonger som lådor till det mesta,
använda plastlådor man köpt sin sillsallad/halva/glass i till resten.
Eller... eller säger bara eller, så kan man börja bygga egna lådor! Tänk att ha snidat sin egen lunchbox. Den tillfredsställelsen bör smälla högre än den med en patinerad platina-låda!

Ol'Yeller sa...

Skaffa en humidor med glaslock så att dina stiliga ur kan synas redan i entrén. Och kanske, kanske börjar det bli dags för en... en... WINDERBOX!?

Anonym sa...

Ska de va så svårt att skriva ett nytt inlägg? Va?
Nu har du ju massor att skriva om. Ny låda med roterande klockor, mera klockor, tillverkare, trender, osv. Kom loss nån gång för bövelen!