2008-01-29

Butik eller nät?

Är man sugen på att lägga vantarna på en Breitling for Bentley Motors med vit urtavla och inte har några problem med att bära en klocka som det står Bentley på utan att man har själva bilen i garaget (visst, en del har ju i och för sig det) och har lika mycket mod som pengar så är det dags att slå till! På uret.se har du chansen att spara storkovan just nu om du vågar slå till.

På sajten står det att den levereras med box, alla dokument och Breitlings 24 månaders world-wide garanti. Dessutom slipas det inte bort några serienummer. De är inte auktoriserade återförsäljare av Breitling.

Det första man möts av på Breitlings sajt (http://www.breitling.ch/) är en varningstext om att man aldrig ska handla deras ur över nätet. De ger aldrig garanti på produkter som inte är köpta av auktoriserade återförsäljare.

På uret.se står det att klockornas dokument stämplas av auktoriserad återförsäljare "i deras nätverk" och därför kan man lämna in klockan till en återförsäljare vid problem.

Går man in till en seriös urmakare och frågar vad de anser om sajter som säljer prestandaur på nätet så får man naturligtvis en veritabel jeremiad av varnande synpunkter till svars. Och det är naturligtvis förståeligt. Med en stor butik mitt på Biblioteksgatan i Stockholm så har man ju aldrig chansen att hålla lägre priser, och man har ju dessutom gått med på att se till att upprätthålla de rekommenderade utpriserna. Möjligen kan de tänka sig att slå av 5-10% på det priset om man har tur.

Ja, inte vet jag hur man ska göra om man vill ha sin Breitling så billigt som möjligt. Men det finns definitivt en stor glädje i att få känna på uret och prata med en professionell urmakare!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och så har vi ju det där med exklusivitet. En billig Breitling är motsägelsefullt. Man kan ju inte med bibehållen lyxkänsla säga att man fått en dyrgrip billigt.
Jag som jagar kronor på billigt bröd, vill ändå känna att jag köper lyx när jag köper lyx. Något som inte är för alla. Om ni förstår vad jag menar.

Anonym sa...

Håller med dig PG! För billig lyx är just inte lyx längre, utan blingbling eller junk i största allmänhet. Sen kan man diskutera var gränser går för "billigt", eller huruvida man köpt blingbling istället för exklusivitet om man fått sin fina klocka några papp billigare. Kanske sitter lyxen i bärarens själ snarare än på handleden.